Böbrek

Yer Elmasının Faydaları

Ülkemizde bolca yetiştirilen dayanıklı patatese benzeyen bej, pembe-turuncu ya da açık kahverengi yumru kökleri olan bir bitkidir. Bol güneşli yerlerde, suyu iyi akıntılı (süzek) her türlü toprakta yetişen yerelmasının tarımı, daha çok fakir topraklarda yapılmaktadır. Ürün alındıktan sonra toprakta kalan minik yumruları ertesi yıl yeniden çimlendiğinden, aynı yerde başka tür bitkilerin yetişmesi güçleşir.

Kabağın Faydaları

Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir. Kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir.

Faydaları :

İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir.

Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler.

Prostattan doğan şikayetleri giderir.

Avakado Yağı Ve Faydaları

İÇİNDEKİLER: Sabit yağlar ve A-D-E vitaminleri içerir.


FAYDALARI : Cilt bakımında kullanılır. Kas gevşeticidir. Selülitte etkilidir. Böbrek kumunun dökülmesinde ve taşların düşürülmesinde faydalıdır.


KULLANIM ŞEKLİ: Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır. Haricen cilde masaj yapılarak uygulanır.

Karpuzun iyisini nasıl seçmeliyiz?

Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun; kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine de yardımcı olduğu bildirildi.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ VAR
Karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerdiğini belirten uzmanlar, içerdiği yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

Uzmanlar, aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve bağırsak kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdeklerinin de, içinde bulunan Cucurbocitrin adlı madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

KARPUZ NASIL SEÇİLMELİ
Uzmanlar, yağ ve kolestrol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde

Lezzetli çay nasıl demlenir?

İşte sofraların vazgeçilmez içeceğini daha lezzetli hale getirmenin püf noktaları.

Bugüne kadar birçok faydası keşfedilen ve başlıca içeceklerimiz arasına giren çayın, iyi demlenmemesi halinde flavonun (bitkisel molekül) yapısında meydana gelecek hasarlar sonucu birçok faydasını kaybedebileceği bildirildi.

Bitikler konusunda araştırma yapan Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli Dâhiliye Uzmanı Dr.Rıfat Bozalan, çayın kaynamış su ile hemen demlenmemesi gerektiğini ifade etti. 95 derecede flavonların özeliklerini yitirebildiğine dikkat çeken Dr. Bozalan, bu nedenle çayın 95 derece altındaki su ile demletilmesini ve demin asla kaynatılmaması gerektiğini söyledi.

Çayın, içinde bol miktarda flavon içeren yararlı bir bitki olduğunu aktaran Dr. Bozalan, doğru demlenmiş çayın içindeki flavonu muhafaza ettiğini hatırlattı. Flavonların atar damar ve toplardamar yüzeylerinin pürüzsüz kalmasını sağladığını dile getiren Uzman Dr. Bozalan, "Yani bir anlamda damar tıkanmasını önler. Flavonlar ayrıca böbrekte idrarın süzüldüğü tüpçüklerin sağlığının korunmasında ve kan kolesterolünün düşürülmesinde önemli role sahiptirler. Flavonların çoğu pişirme ya da kaynatma sırasında (95 derece ve üzerinde) özeliklerini kaybederler.

Bademin Faydaları

BİLGİ:

Çoğunlukla Mart ve Nisan ayları arasında beyaz veya pembe renkli çiçekler açan, 5-12 m yüksekliğinde bir ağaçtır, badem ağacı. Birçok olmasına rağmen, özellikle,Tatlı badem acı badem tıbbi açıdan oldukça önelidir.

Fındığın Faydaları

BİLGİ:

Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller, Protein ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan fındık, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ açısından da zengindir. Ayrıca, B grubu vitaminler bakımından da zengindir.

FAYDALARI:

-Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.

Ayçiçeği Çekirdeğin Faydaları

BİLGİ:

Ayçiçeğinin çerezlik olarak kullanımı gerek ülkemizde, gerekse dünyanın değişik ülkelerinde oldukça yaygın olup, birçok ülkede insanlar tarafından en fazla tüketilen çerez konumundadır.

Bileşiminde bedende yağların ekşimesini önleyen E vitamini vardır. Bütün gün yüzünü güneşe veren bu çiçeğin tohumlarında ayrıca pek az bitkide rastlanan D vitamini de bulunur. Bilindiği gibi D vitamini bedenin kalsiyumu ve fosforu daha iyi kullanmasını sağlar.

Oturma Banyosu

"Tam banyo için", gerekli bitkiler geceden soğuk suya koyulur. Bir banyo için bir kova dolusu (6-8 litre) taze bitki veya 200 gr kurutulmuş bitki gereklidir. Ertesi gün bu miktar ısıtılır (kaynatılmaz) ve süzüldükten sonra banyo suyuna eklenir (küvet). Banyo süresi 20 dakikadır. Kalp ve göğüs bölgesi suyun dışında kalmalıdır. Ilık ya da sıcak su ile belirtilen sınırları aşmayacak şekilde doldurulmuş küvete bitki suyunu süzüp boşalttıktan sonra 20 dakika süreyle oturmalısınız.

Kakao Yağı ve Faydaları

BİLGİ:
Kakao iki çeneliler sınıfının sterculiaceae familyasından tropik ağaç tohumlarıdır. Bu tohumlarda kuvvetli bir uyarıcı olan Teobromin denilen alkaloit vardır. Kakao tohumlarından faydalı bir yağ olan kakao yağı çıkarılır.

FAYDALARI:
>Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar.
>İdrar söktürücüdür.
>Böbrek iltihabını giderir.
>İştah açıcıdır.
>Vücuda kuvvet verir.

Isırgan Tohumu Yağı ve Faydaları

FAYDALARI:

>Romatizma ve mafsal ağrılarını dindirir.
>Burun kanamasını giderir.
>Egzama şikayetlerini giderir.
>Regl döneminin düzenli olmasını sağlar.
>Böbrek kumlarını döker.
>Balgam söktürücüdür.
>Dalak hastalıklarında ve çıbanlarda faydalıdır.
>Saç dökülmesini önler.
>Saçı kuvvetlendirir.

KULLANILIŞI: Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır.Saç diplerine masaj yapılarak uygulanır.

Şeftali Yağı ve Faydaları

İÇİNDEKİLER:

Şeftali ; boron, betakaroten ve C vitamini içerir. Betakaroten A vitamininin yapı taşıdır.

FAYDALARI:
>Kabızlığı giderir,
>bağırsak solucanlarını düşürür,
>idrar yollarını temizler,
>idrar söktürür,
>basur memelerini giderir,
>safra kesesi ve böbrek için faydalıdır.
>Banyo sonrası vücut yağı olarak kullanılır.

KULLANILIŞI: Bir parça kesme şeker üzerine günde 1 defa 3 damla damlatılarak alınır. haricen ciltte kullanılır.

Kirazın Faydaları


Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir. Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; ki bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşı koruyan antioksidan özellikleri sebebiyle kansere karşı seçenek oluşturabilirler). Aynı şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde hem anti-kanser bir oluşum, hem de anti-imflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler taşıyan bir antioksidandır.

FAYDALARI

Kuşburnu Çayı Faydaları



FAYDALARI:

>Kuşburnu, doğal C vitamini içeren kaynaklardan biridir.
>Solunum yolu enfeksiyonları ve soğuk algınlığına karşı bedenin savunma sistemini güçlendirir.
>Mevsimlerin geçiş dönemlerinde iyi bir koruyucudur.
>Kuşburnunun içinde B1, B2, K, P vitaminleri, protein, mineraller, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve meyve asitleri vardır.
>Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı vücudun savunma sistemini güçlendirir.

Badem Yağı ve Faydaları

Kuru ciltlerin en büyük doğal ilacı.
Tatlı bademyağı, tarih boyunca güzellik için kullanılmış. Hala en çok aranan ve kullanılan maddelerden biri.

YAPILIŞI:
Acı ve tatlı badem çekirdeğinin karışımından elde edilir.

FAYDALARI:
>Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.
>Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar.
>Sütte içilirse mideyi kuvvetlendirir.
>Kabızlığı giderir.
>Nekahat devresini kısaltır.
>Böbrek ağrılarını hafifletir.
>Bronşit, Boğaz ağrı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.