Damar
Nohutun Faydaları
Nohut (Cicer arietinum), baklagiller (Fabaceae) familyasının Faboideae alt familyasına ait bir baklagil türü.
Nohut sadece bir yıl büyüyen, boyu 0,5 metreye varan bir bitkidir. Tohumlar bazen bej, bazen daha koyu renk ve hatta siyah olur.
Nohut yetiştirilmesi kolay bir bitkidir. Su kıtlığına iyi dayanır ve toprak kalitesine pek önem vermez. Hava yeterince sıcak olmazsa hasılat kötü olur.
Nohutun Faydaları :
Vücuda kuvvet verir.
İştah açar.
Bağırsakları yumuşatır , idrar söktürücüdür.
Anne sütünü çoğaltan besinlerdendir.
Mısır Yağı Ve Faydaları
HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Mısır nişastası elde edilmesi esnasında ayrılan mısır embriyonunun sıkılması ile elde edilen bir sıvı yağdır.
İÇİNDEKİLER : İçinde çeşitli mineraller ve A, B1, B2, B3 ve C doymuş yağ asidi bulunmaktadır
FAYDALARI : Damar sertliğine iyi gelir.
KULLANIM ŞEKLİ : Yemeklerde kullanılır.
B vitamini grubu ve Faydaları
Genel bilgi:
Tiamin adıyla bilinir. İlk keşfedilen B Vitaminidir. Vücutta karaciğer, kalp ve böbreklerde çok az depolandığı için günlük olarak alınması gereklidir. Fazla alındığında da idrarla atılır. Oldukça dayanıksızdır. Alkol, kafein, yiyecek katkıları, antibiyotik kullanımında etkisiz hale gelir. Fırında pişirilme işleminde suda pişirilmeye oranla daha az tahribata uğrar.
B-1 Vitaminin Etkileri
Koenzim gibi hareket ederek vücutta önemli görevler yapar.
Fındığın Faydaları
BİLGİ:
Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller, Protein ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan fındık, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ açısından da zengindir. Ayrıca, B grubu vitaminler bakımından da zengindir.
FAYDALARI:
-Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
Balık mutlu eder.
Ağırlıklı olarak balıkla beslenen toplumlarda, et ve sebze ağırlıklı beslenenlere kıyasla ortalama yaşam süresinin daha uzun olduğu, insanların daha çok fiziksel direnç gösterdikleri belirlendi. Uzmanlara göre işin sırrı, tuzlu su balıklarının etinde bulunan Omega-3 yağlarından kaynaklanıyor. Genetik beslenme uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre, Omega-3 yağları total kolesterol seviyesini düşürüp kalp-damar sisteminin daha iyi çalışmasını sağlıyor.
Omega-3 yağlarının, kalp-damar sistemi üzerindeki koruyucu etkilerinin 6 hafta boyunca günde 100 gram balık tüketimiyle kendini gösterdiği belirtiliyor. ABD'li genetik beslenme uzmanı Doktor Artemis Simopoulos, Omega yağlarının enfeksiyonlara karşı vücudun savunma sistemini güçlendirdiğini, beyin ve hücre gelişimine katkıda bulunduğunu belirterek, "Eğer yaşlanmayı yavaşlatmak istiyorsanız Omega-3'ü artırmanız gerekir" diyor.
Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları
BİLGİ:
>Yüksek oranda E vitamini, flavonoid, linoleic asit ve procyanidins içeren üzüm çekirdeği güçlü bir antioksidandır.
FAYDALARI:
>Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltmekte, cilt sarkmasını engellemektedir.
>Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırarak cilde nemlilik kazandırmaktadır.Aynı zamanda toksinlerden arınan cilde taze ve diri bir görüntü vermektedir.
Tercihimiz "Fındık Yağı"
İngiltere Lincoln Üniversitesi Gıda ve Biyokimya Bölümü öğretim görevlisi ve Fındık Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, fındık yağının, piyasada bulunan diğer yağlardan daha kaliteli olduğunu savundu. Doç. Alaşalvar, tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu da bildirdi.
Giresun Meslek Yüksek Okulu (MYO) Fındık Eksperliği Bölümü öğrencilerine konferans veren Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, yaptıkları araştırmalar sonucunda, en kaliteli fındığın, Giresun'a has tombul fındığın olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu söyleyen
Isırgan Otu Çayının Faydaları
FAYDALARI:
>İdrar artırıcı,
>damar büzücü,
>organizmanın yıkım ürünlerini temizleyici,
>metobolizmayı uyarıcı ve kuvvet vericidir.
>İdrar yolları iltihaplarında, haricen romatizma ağrıların giderilmesinde ve ödem çözmede kullanılabilir.
>Isırgan bağışıklık sistemini güçlendirici bitkilerden biridir. Bu özelliğiyle özellikle hastalıklardan korunmada yardımcıdır.
UYARI: Kalp ve böbrek rahatsızlıklarından dolayı oluşan ödemlerde kullanılmamalıdır.
Mandalinanın Faydaları
Sonbahar ve kış aylarının sevilen meyvalarından olan mandalina, zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest asit oranı oldukça düşüktür. Bir ufak mandalinada bazı büyük portakallardan daha fazla C vitamini vardır.Portakalı sindirmekte güçlük çeken birçok kimse, mandalinayı rahatlıkla yiyebilir.
Elmanın Faydaları
Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Bu enerji yağdan değil, meyve şekeri ve organizma tarafından ağır olarak sindirilen şekerden gelmektedir. Bu veriler ve genel anlamıyla elmanın besleyici özelliği, bu meyveyi özellikle spor yapanlar için vazgeçilmez yapar. Gerçekten de fiziksel aktiviteler çerçevesinde elmanın içeriğindekiler spor öncesinde, sırasında ve sonrasında organizma üzerinde pozitif etkiler yaratır:
1. Spor öncesinde tüketildiğinde; enerji verir.
2. Spor sırasında tüketildiğinde; organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler.
Cevizin faydaları..
Ceviz, damar koruyucu, ishal kesici, cilt temizleyici gibi özellikleriyle fonksiyonel gıda maddelerinin başında geliyor.
Yaprak ve yeşil kabuğun yararı
Etkili bir kalori, protein, lif, vitamin ve mineral kaynağı olduğu bilinen cevizin yeşil kabuğu ve yapraklarının, yüzyıllar boyunca birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır.
Bilimsel çalışmalar sonucunda ceviz yaprağı ve yeşil kabuğunun birçok yararı belirlenmiştir.
"Bilimsel çalışmalar sonucunda cevizin damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik, antifungal, antiviral, tümör engelliyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir.