Fayda

warning: Creating default object from empty value in /home/lezzet/domains/lezzetvadisi.com/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Safran Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Süsengiller familyasından; yurdumuzda da yetiştirilen, 10-15 santimetre boyunda, çok yıllık otsu bir bitkidir. Sarı bir bitki olan safranın yağı, kuruyup olgunlaştığında, başak kısmının içinde bulunan tohumlarından elde edilmektedir. Safranın kullanılan kısmı elle toplanmaktadır. Safran aynı zamanda boyacılıkta ve esans yapımında da kullanılmaktadır.

Saç Bakım Yağı Ve Faydaları

İÇİNDEKİLER : Tatlı badem yağı,teğnel yağı,susam yağı,defne yağı,menekşe yağı,hint yağı ve ceviz yağı içerir.

FAYDALARI : Saçı besler,saç dökülmesi ve kepeği önler.Saçı kuvvetlendirir.Saç diplerinde mikroorganizmaların oluşumunu engeller.Saçın uzamasını sağlar.

KULLANIM ŞEKLİ : Saç diplerine friksiyon yapılarak uygulanır.

Rezene Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Maydanozgiller familyasındandır. Anayurdu Güney Avrupa olan, 2 m. kadar boy atabilen, dayanıklı çok yıllık otsu bitkidir. Ülkemizde fakir topraklarda doğal olarak yetiştiği gibi, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ılıman yerlerinde bahçelerde kültürü de yapılmaktadır.Distilasyon yöntemi ile uçucu yağı çıkarılmaktadır.

İÇİNDEKİLER : Anethol ve astragol gibi maddeler içerir.

Portakal Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Turunçgiller familyasından bir ağaçtır. Boyu 2-10 metre arasında değişir. Meyvesi (portakal); C vitamini bakımından zengindir. Kabuğunun altında sarımtırak, bazılarında ise kırmızı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunur. Bu meyvelerin kabuklarından sıkma yöntemi ile uçucu bir yağ olan portakal yağı elde edilir. Çiçeklerinden de Portakal çiçeği esansı yapılır.

İÇİNDEKİLER : Şekerler,müsilaj,uçucu yağ ve bol miktarda C vitamini içerir.

Pelinotu Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Bileşikgiller familyasındandır. Anayurdu Avrupa olan; ülkemizde Kuzey, İç ve Güney Anadolu’da yabani olarak yetişen çokyıllık dayanıklı otsu bitkidir. 120 cm’e kadar boylanabilir. Bu bitkiden elde edilen yağdır.

İÇİNDEKİLER : Flavon glikozitleri,absinthol ve absinthint içerir.

Pelesenk Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Pelesenk; Antil adalarında yetişen, küçük çiçekli bir ağaç gövdesinden, yaralama ile elde edilen bir yağdır

İÇİNDEKİLER : Reçine ve saponinler içerir.

FAYDALARI : Nefes darlığına ve vereme iyi gelir.Öksürüğü keser.Balgam söktürücüdür.Gözün görme gücünü arttırır. Göz kararmalarını giderir.Bağırsak iltihabında faydalıdır.Adale sertleşmesine iyi gelir.Romatizmal ağrılarda masaj yapılarak uygulanır.

KULLANIM ŞEKLİ : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.

Mısır Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Mısır nişastası elde edilmesi esnasında ayrılan mısır embriyonunun sıkılması ile elde edilen bir sıvı yağdır.

İÇİNDEKİLER : İçinde çeşitli mineraller ve A, B1, B2, B3 ve C doymuş yağ asidi bulunmaktadır

FAYDALARI : Damar sertliğine iyi gelir.

KULLANIM ŞEKLİ : Yemeklerde kullanılır.

Mersin Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ :Mersin meyvesi bitkisinin yapraklarıdır ve güney bölgelerimizde bolca bulunur. Bu bitkiden distilasyon yöntemi ile uçucu yağ elde edilir, içeriğinde mirtenol, terpenler ve sineol bulunur.

İÇİNDEKİLER : Tanen,şekerler,strik ve manik asit gibi organik asitler içerir.

Menekşe Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Menekşe baklagiller familyasından hoş çiçekli bir bitkidir. Distilasyon yöntemi ile uçucu yağı çıkartılmaktadır.

İÇİNDEKİLER : Tanen,saponinler,flavon glikozitleri,vialamin ve emetin içerir.

FAYDALARI : Cilt hastalıkları,egzama,dermatit ve uyuzda kullanılır.Mikrop öldürücüdür.Saç dökülmesine karşı etkildir.Kuru saçları nemlendirir,parlaklık ve canlılık verir.Kozmetik endüstrisinde de kullanılmaktadır.

KULLANIM ŞEKLİ : Cilde masaj yapılarak veya saça friksiyon şeklinde uygulanır.

Mandalina Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Turunçgillerden ülkemizde bolca yetişen, mutfağımızda bolca kullanılan bir ürünümüzdür. Meyvesinin taze kabuklarının sıkılması ile elde edilir.

İÇİNDEKİLER : Bileşiminde limonen ve citral bulunur.

Anket

Sitemizle nasil tanistiniz?:

Son yorumlar

İçeriği paylaş