Grip

Sarımsak Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Zambakgiller familyasından; bütün kısımları keskin kokulu, 30-100 santimetre yüksekliğinde, otsu bir bitkidir. Toprak altında iri bir soğanı vardır. Türk mutfağı ile özdeşmiş olup bol kullanım alanları bulunmaktadır.Çok faydalı bir drogtur.

İÇİNDEKİLER : Karbonhidratlar(sakaroz,glikoz),vitaminler(A,B ve C),allicin ve sarımsağa özel koku veren kükürtlü yağ içermektedir.

Mandalina Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Turunçgillerden ülkemizde bolca yetişen, mutfağımızda bolca kullanılan bir ürünümüzdür. Meyvesinin taze kabuklarının sıkılması ile elde edilir.

İÇİNDEKİLER : Bileşiminde limonen ve citral bulunur.

Limon Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Sedefotugiller (Turunçgiller) familyasındandır.Limon ülkemizde bolca yetişen, mutfağımızda bolca kullanılan bir ürünümüzdür. Limon yağı, limon meyvesinin taze kabuklarının sıkılması ile elde edilir.

İÇİNDEKİLER : Hespiridin,şekerler,C vitamini,müsilaj,malik ve sitrik asitler içerir.

İğde Yağı Ve Faydaları

İÇİNDEKİLER : Organik asitler(malik asit),vitaminler(B grubu,E ve C) ve flavon glikozitlerini içerir.

FAYDALARI : Taşıdığı yüksek oranda C vitamini nedeniyle grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucu olarak kullanılır.Antiseptik etkileri vardır.Vücuda kuvvet verir,ağız yaralarını tedavi eder.

KULLANIM ŞEKLİ : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.

Tarçın Yağı ve Faydaları

BİLGİ:

Defnegiller familyasındandır. Anayurdu Güney ve Güneydoğu Asya’dır, iklimin uygun olmayışı nedeniyle tarçın ülkemizde yetişmez.

FAYDALARI:
>Ruhi sıkıntılar,
>sürmenaj,
>kalp kuvvetlenmesi,
>grip,
>soğuk algınlığı,
>nezle,
>iştahsızlık,
>hazımsızlık,
>ishal,
>mide tembelliği,
>vücut direnci,
>bağırsak solucanları ve kadınlardaki beyaz akıntıya karşı başarıyla kullanılır.

KULLANILIŞI:

Adaçayının faydaları

Ada çayı (Salvia), ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Salvia cinsini oluşturan kokulu bitkilere verilen ad.
Tüylü ve beyazımsı bir renkte olan yapraklarının kurusu çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet vermek için de kullanılır. Özellikle karaciğer, ördek, kaz, tavuk ve av hayvanlannın kızartmalannda çok hoş bir koku ve tat verdiği için kullanılir. Avrupa ülkelerinin mutfaklannda kızarmış patateslerin, hamurlara koyulan yağların kokulandınlmasında, salamuralarda, etlerin dinlendirilmesinde çok kullanılır.
Ada çayı 30-70 cm boyunda olan bitkinin menekşe renkli çiçekleri halka dizilişlidir. Karşılıklı olan beyaz keçeli yaprakları gümüş gibi parıldar ve acımtırak, ıtırlı bir koku yayarlar. Bahçe ada çayı, güneşli bir yerde yetiştirilmelidir. Don olayına karşı duyarlı olduğu için, kış boyunca çam dalları ile örtülmesi doğru olur. Bir başka tür olan çayır ada çayı (Salvia pratensis), çayırlarda, bayırlarda ve meralarda yetişir. Çevresine ıtırlı hoş bir koku yayan mavi–menekşe renkli çiçeklerin pırıltısı uzaklardan seçilebilir. Çayır ada çayı (Anadolu adaçayı) batı ve güney-batı Anadolu'da bol olarak yetişmektedir

Gribin düşmanı "Zencefil"

Grip salgını vatandaşları yataklara düşürürken, aktarlar vatandaşlara zencefil çayı içmelerini tavsiye ediyor. 7 çeşit şifalı bitkinin yer aldığı zencefil çayının metabolizmayı hastalıklara karşı dirençli hale getirdiği belirtiliyor.

Kış ayları beraberinde hastalıkları da getiriyor. Bu hastalıkların en yaygın olanı ise grip. Her yıl grip aşıları ile korunulmaya çalışılan hastalığa aktarların önerisi ise doğal yolla mücadele. Grip hastalığının yüz yıllardır bitkilerle atlatıldığına dikkat çeken aktarlar, bitkilerden oluşan çayların her zaman bu hastalıkla mücadelede en tesirli yol olduğunun altını çiziyorlar. Polen ve 7 bitki ile desteklenerek elde edilen zencefil çayı ise adeta grip hastalığının başdüşmanı. İmmün (bağışıklık) sistemine ciddi destek sağladığı belirtilen zencefil çayının içerisinde ise zencefil, zerdeçal, karanfil, kişniş, havlican, tarçın, salep ve polen bulunuyor.

Kivinin Faydaları


A ve C vitaminleri ile potasyum açısından çok zengin bir meyve olan kivi, ayrıca kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir. Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilmektedir.

Mandalinanın Faydaları

Sonbahar ve kış aylarının sevilen meyvalarından olan mandalina, zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest asit oranı oldukça düşüktür. Bir ufak mandalinada bazı büyük portakallardan daha fazla C vitamini vardır.Portakalı sindirmekte güçlük çeken birçok kimse, mandalinayı rahatlıkla yiyebilir.