saç

warning: Creating default object from empty value in /home/lezzet/domains/lezzetvadisi.com/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Saç Bakım Yağı Ve Faydaları

İÇİNDEKİLER : Tatlı badem yağı,teğnel yağı,susam yağı,defne yağı,menekşe yağı,hint yağı ve ceviz yağı içerir.

FAYDALARI : Saçı besler,saç dökülmesi ve kepeği önler.Saçı kuvvetlendirir.Saç diplerinde mikroorganizmaların oluşumunu engeller.Saçın uzamasını sağlar.

KULLANIM ŞEKLİ : Saç diplerine friksiyon yapılarak uygulanır.

Okaliptus Yağı ve Faydaları


BİLGİ:
Okaliptüs ağacı yurdumuzun güney bölgelerinde bolca bulunmasına rağmen ana vatanı Avustralya’dır. 160 kadar çeşidi vardır. Okaliptüs ağacının taze yapraklarından distilasyon yöntemi ile okaliptüs yağı elde edilmektedir.

FAYDALARI:
>Solunum yolu rahatsızlıklarında,
>astım,
>bronşit,
>nezle ve soğuk algınlığında kullanılır.
>Kabızlık,
>öksürük,
>şeker hastalığı,
>romatizma,
>selülit,
>sindirim sistemi sorunları,

Lavanta Yağı ve Faydaları


BİLGİ:

Ballıbabagiller familyasından yurdumuzda bolca yetişen bir bitkidir. Yağı genelde kozmetik amaçlı olup, esans ve banyo yağı olarak da kullanıldığı gibi cilde sürüldüğünde ateş düşürür.

FAYDALARI:

>İdrar arttırıcıdır.
>Romatizma ve kas ağrılarını dindirir.
>Baş ağrısı ve strese iyi gelir.
>Yağlı ciltler için tavsiye edilir.
>Akneleri temizler.
>Ateşi düşürür.
>Kozmetikte esans olarak kullanılır.

Jojoba Yağı ve Faydaları

İÇİNDEKİLER:Sıvı bir balmumu türevidir.BİLGİ:

Sıvı bir balmumu türevidir.

FAYDALARI:

>Sivilceli,yanık ve yıpranmış ciltlere faydalıdır.
>Kırışıklıklarda etkilidir.
>Sporcularda ayak kremi olarak kullanılır.
>Saçların uzamasını ve güçlenmesini sağlar.
>Kepek oluşumunu önler.
>İltihaplı egzamalarda ve selülit tedavisinde kullanılır.

KULLANILIŞI:

Cilde veya vücuda masaj yapılarak uygulanır.

Isırgan Tohumu Yağı ve Faydaları

FAYDALARI:

>Romatizma ve mafsal ağrılarını dindirir.
>Burun kanamasını giderir.
>Egzama şikayetlerini giderir.
>Regl döneminin düzenli olmasını sağlar.
>Böbrek kumlarını döker.
>Balgam söktürücüdür.
>Dalak hastalıklarında ve çıbanlarda faydalıdır.
>Saç dökülmesini önler.
>Saçı kuvvetlendirir.

KULLANILIŞI: Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 3 damla damlatılarak alınır.Saç diplerine masaj yapılarak uygulanır.

Defne Yaprağı Yağı ve Faydaları

BİLGİ:

Garlı defne yağı defne ağacı tohumlarından sıkma yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Ege ve Akdeniz bölgesinde sabun hammaddesi olarak kullanılmaktadır.

FAYDALARI:

>Baş ağrısı,
>nefes darlığı
>öksürük için kullanılır.
>Gargara şeklinde uygulandığında bademcik iltihabı ve gribal enfeksiyonları iyileştirir.
>Soğuk algınlığında etkilidir.
>Gaz giderici,
>mikrop öldürücü ve terleticidir.
>Kan şekerini dengeler.

Ceviz Yağı ve Faydaları

BİLGİ:
Bu yağ önce soğuk, sonra sıcakta sıkılması ile elde edilmektedir. Açık sarı renkli, tatlımsı lezzetli sabit bir yağdır.

FAYDALARI:
>Kanı temizlemede,
>kanamalarda, kılcal damarları sıklaştırarak kanamayı durdurma,
>basuru rahatlatmada,
>pekliğe,
>dizanteriye,
>fazla regl kanamalarına iyi gelir.
>Doğal nemlendiricidir.
>Kuru ciltleri besler ve yumuşatır.
>Saç bakımında kullanılır.
>Saçı besler.
>romatizmal ağrılara iyi gelir.

Ylang Yağı ve Faydaları

VİTAMİNLER:
A, C, B1, B2 vitaminleriyle, protein ve mineraller içermektedir

FAYDALARI:

>Ruhsal sıkıntılar,
>depresyon,
>uykusuzluk ve şok durumlarında faydalı,
>teskin edici,
>kasları rahatlatıcı,
>unutkanlığı giderici faydaları vardır.
>Yağlı ciltlerde ve cildi canlandırmada
>Saçlarda büyümeyi sağlamada kullanılır.

KULLANILIŞI:
Haricen; cilde masaj uygulanır.

UYARI:Hamilelerin kullanımı sakıncalıdır.

Atkuyruğu Faydaları

Genellikle nemli ve bataklık yerlerde yetişen, 50 cm.'ye kadar uzayabilen, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Acı madde, saponin, tanen, silisik asit, çeşitli alkoloidler ve potasyum içerir.

Anket

Sitemizle nasil tanistiniz?:

Son yorumlar

İçeriği paylaş