Reçine

Pelesenk Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Pelesenk; Antil adalarında yetişen, küçük çiçekli bir ağaç gövdesinden, yaralama ile elde edilen bir yağdır

İÇİNDEKİLER : Reçine ve saponinler içerir.

FAYDALARI : Nefes darlığına ve vereme iyi gelir.Öksürüğü keser.Balgam söktürücüdür.Gözün görme gücünü arttırır. Göz kararmalarını giderir.Bağırsak iltihabında faydalıdır.Adale sertleşmesine iyi gelir.Romatizmal ağrılarda masaj yapılarak uygulanır.

KULLANIM ŞEKLİ : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.

Kimyon Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Maydanozgiller familyasından bir bitkidir. Romalılar döneminden beri baharat olarak kullanıldığı gibi şifalı bir drog olarak da kullanılabilmektedir.

İÇİNDEKİLER : Tanen,reçine,sabit yağ ve cuminal içerir.

FAYDALARI : Varis,kemik ve adale ağrılarında etkilidir.Romatizmal rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.Mide ağrılarını ve sinirsel yorgunluğu giderir.Gaz söktürücü,anne sütünü arttırıcı ve regl düzenleyicidir.Astım hastalarında,sinüzitte ve bronşitte kullanılır.

Kantaron Yağı Ve Faydaları

İÇİNDEKİLER : Uçucu yağ,rezin,acı maddeler(glikozitler),reçine,pektin ve kolin içerir.

FAYDALARI : Hazmı kolaylaştırır ve iştahı açar.Ülser ve gastritte iyileşmeyi hızlandırır.Bağırsak spazmını çözer,bağırsak solucanlarını düşürür.Hemoroite faydalıdır.Yara ve yanıkları iz bırakmadan iyileştirir.Cilt lekelerini giderir.

KULLANIM ŞEKLİ : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 4-5 damla damlatılarak alınır.Hemoroite dıştan sürülür.

Çam Terebenti Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ: Çam terebentin esansı terebentin veya ağaçtan distilasyon yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Terebentin esansı güzel kokulu, renksiz, yakıcı lezzetli bir sıvıdır.


İÇİNDEKİLER: Reçine asidi, kokofan ve pinen içerir

FAYDALARI : Solunum yolu rahatsızlıklarında kullanılır. İdrar yolu enfeksiyonlarında ve bel soğukluğunda etkilidir. Saçı besler,dökülmeyi önler,kepeği giderir. 200 ml’lik şampuana 20 damla damlatılarak kullanılır.

Nar Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ :

Nargiller familyasının örnek bitkisidir.Narın meyve ve çekirdeklerinden elde edilen yağdır.

İÇİNDEKİLER :

Nişasta, mannit, reçine, triterpentik, asitler, tanen, pelletierin, isopelletierin ve metil polletierin içerir.

FAYDALARI :