Sedef

Kudret Narı'nın Faydaları

Kudret narı Asya, Afrika ve Hindistan da yetisen turuncu renkli bir meyvedir.

Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi önerilir. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebilir.

Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.

Üzüm Çekirdeği Ve Faydaları

Üzüm çekirdeği damarları korur. Damar sertiğini önler. Kalp krizi riskini azaltır. İyi kolesterolün yükselmesine kötü kolesterolün azalmasına katkıda bulunması üzüm çekirdeğinin faydaları arasındadır.

Üzüm çekirdeği antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucudur. Bu yönüyle kanserin engellenmesine yardım eder. Aynı zamanda kanser tedavisinde meydana gelen olumsuzlukların daha az yaşanmasına katkıda bulunduğu da tespit edilmiştir.

Ardıç Katranı Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ : Katran ardıç ağacının dal, kök gövdesinin küp içinde kuru olarak yakılmasıyla elde edilir. Anadolu’ da hala sıkça kullanılan drog yan ürünüdür.

İÇİNDEKİLER: Birleşiminde uçucu yağ, rezin kadinen ismi verilen bir triterpen ve fenol türevleri (guaiakol ve krezol türevleri) ihtiva etmektedir.

FAYDALARI: Egzama, saçkıran, sivilce kellik, uyuz, sedef gibi cilt hastalıklarında kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ : Haricen kullanılır.