türk kahvesi

Fındık Kahvesi Üretildi


Tübitak yeni bir buluşa imza attı..Türk kahvesi yıllardır vazgeçilmez bir lezzet şüphesiz..Tübitak türk kahvesine bir alternatif olarak fındık kahvesi üretti..Türk mucizesi fındık, bu kez fincanlara giriyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK, fındık kahvesi üreterek yepyeni bir lezzete imza attı.

Dünyaca ünlü Türk kahvesi bambaşka bir lezzet kazanıyor. Dünyanın lider fındık üreticisi Türkiye, fındık mucizesini bu kez kahve tadında değerlendirmeye hazırlanıyor.

Türk Kahvesi İçmek Kanser Riskini Azaltıyor !



Kahvenin kalp hastalığı ve kanser gibi çeşitli hastalıklarına neden olduguna dair yanlış bilgiler mevcuttu.. Fakat son zamanlarda yapılan araştırma kahvenin zararı olmadıgı gibi yararlı oldugunu ortaya koydu..

Birçok insan için kahvenin faydası risklerinden fazla..

Mayo Clinic'te yer alan habere göre, en son yapılan araştırmalarda kahve ile artan kanser ve kalp krizi arasında risk bulunmadı. Daha önceki araştırmalar, sigara ve fiziksel hareketsizlik gibi yüksek riskli davranışları hesaba katmıyordu.

ABD`de Scranton Üniversitesi bilim adamları, yaşlanmayı geciktiren, kanseri önleyen anti-oksidan maddelerin en çok kahvede bulunduğunu keşfetti..

Türk Kahvesinin Özellikleri

Türk Kahvesi; Dünyanın en eski kahve pişirme yöntemidir.

Köpük, kahve ve telveden oluşur.

Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türüdür.

Birkaç dakika şekli bozulmadan kalabilen bu leziz köpüğü sayesinde, uzun süre sıcak kalabilir.

İnce kenarlı fincanda sunulduğu için, diğer kahve türlerine göre daha yavaş soğur ve böylece daha uzun süren bir kahve keyfi sunar.

kahve istanbulda

Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1543'te, Yemen Valisi Özdemir Paşa, Yemen'de içtiği ve çok sevdiği kahveyi İstanbul'a getirdi.

Kahve, kısa zamanda itibarlı bir içecek olarak saray mutfağında yerini aldı ve büyük ilgi gördü. Saray görevleri arasına "kahvecibaşı" adında bir de rütbe eklendi. Padişahın ya da bağlı olduğu devlet büyüğünün kahvesini pişirmekle görevli olan kahvecibaşı, sadık ve sır tutmasını bilenler arasından seçilirdi. Osmanlı tarihinde kahvecibaşılıktan sadrazamlığa yükselenlere bile rastlandı.

Saraydan konaklara ardından evlere giren kahve, İstanbul halkının kısa sürede tutkunu olduğu bir lezzet haline geldi.Satın alınan çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulup, dibeklerde dövüldükten sonra cezvelerde pişiriliyordu.

Çeşitleri

Türk Kahvesi – Telvesi ile servis yapılan tek kahve çeşidi
Espresso - Makine ile hazırlanan, koyu kavrulmuş, İtalya'ya özgü bir kahve türüdür.
Mırra - Şanlıurfa'ya özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahve
Cappuccino – Espresso ve su buharı ile ile köpük haline getirilmiş süt eklenen kahve
Americano – Espresso’nun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şekli
Cafe au lait – Fransızların sütlü filtre kahvesi
Ethiopian Yirgacheff – Şarabımsı buruk tadı olan Etiyopya kahvesi