Vitamin

warning: Creating default object from empty value in /home/lezzet/domains/lezzetvadisi.com/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Meyve Yerken Dikkat ! Sınırı Aşmayın..

Vitamin ve saglık deposu Meyveleri yerken özellikle kilo sorununuz varsa ölçüyü kaçırmayın ..

MUSCLE & AND FITNESS dergisinde ki habere göre meyvelerin içinde bulunan glisemik asit hakkında bilgiler

NİÇİN KÖTÜ: Meyveler, doğal bir şeker olan fruktoz içerir. Dolayısıyla meyve tüketimi vücut yağlarını yakmanıza engel teşkil edebilir.

NASIL KÖTÜ: Vücudumuz fruktozu doğrudan bir yakıt olarak kullanamaz. Furuktozon öncelikle karaciğere gidip glikoza dönüşmesi gerekir. Meyvenin çoğunlukla kandaki glikoz ve insülin seviyelerini hızlı arttırmayan, düşük derecede glisemik bir karbonhidrat olmasının sebebi de budur. Eğer karaciğer glikojen ile dolu ise, gelen furuktozu glikoza değil, yağa dönüştürür.

Vejetaryenlik beyinde körelmeye neden oluyor.

Vejetaryen beslenme, hafıza üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Oxford Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmaya göre et ve süt ürünleriyle beslenmeyenlerde hafıza yitimi ve erken bunama riski 6 kat daha yüksek..

Oxford Üniversitesi’nde hafıza testleri ve beyin taramaları yöntemiyle yürütülen araştırmada uzmanlar, bunama ve hafıza kaybı ile B12 vitamini yetersizliği arasında doğrudan bir bağa rastladı.

Baklanın Faydaları


Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Kuru Bakla, Taze Baklaya göre daha besleyicidir. Kuru Baklanın 100 gramında yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Özellikleri:

Hemen heryerde yetişir.

Eriğin Faydaları

Erik, gülgiller (Rosaceae) familyasından Prunus cinsinden meyvesi yenen bazı ağaç türlerinin ortak adı.

Türkiye'de Doğu Anadolu'nun yüksek yayla mıntıkası ile, Güneydoğu Anadolu'nun kurak ve çok sıcak bir kısım yerleri hariç, memleketin her tarafından yetişir.

Yosun Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Çiçeksiz bitkilerin; suların yüzünde veya diplerinde bulunan bir türüdür.

İÇİNDEKİLER :Yüksek mineral içerik metabolik aktiviteyi ve kan dolaşımını uyarır, besinlerin hücreler tarafından emilimini hızlandırır, toksik ve artık maddelerin atılmasında yardımcı rol oynar.

Sarımsak Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Zambakgiller familyasından; bütün kısımları keskin kokulu, 30-100 santimetre yüksekliğinde, otsu bir bitkidir. Toprak altında iri bir soğanı vardır. Türk mutfağı ile özdeşmiş olup bol kullanım alanları bulunmaktadır.Çok faydalı bir drogtur.

İÇİNDEKİLER : Karbonhidratlar(sakaroz,glikoz),vitaminler(A,B ve C),allicin ve sarımsağa özel koku veren kükürtlü yağ içermektedir.

Kivi Yağı Ve Faydaları

İÇİNDEKİLER : Kivi, bol miktarda C vitaminin yanı sıra A vitamini de içeriyor.

FAYDALARI : Cilt nemlendirici. cildi yumuşatıcı ve canlandırıcı olarak kullanılır. Astım ve öksürüğün tedavisinde nefes açıcı özelliğinden yararlanılmaktadır.Anemi ve mide problemlerine etkili olan kivi, bağırsakları yumuşatıyor ve toksinlerin atılımını sağlayıp vücudu temizliyor

KULLANIM ŞEKLİ : Bir çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak günde 3 defa içilir. Ayrıca cilde masaj yapılarak, uygulanır.Peelingte

Havuç Yağı Ve Faydaları

HAZIRLANIŞ BİÇİMİ : Havuç maydanozgiller familyasından olup, kökleri kullanılan bir bitkidir.Çok faydalı bir yiyecek olduğu gibi şifalı bir çok yönü de bulunmaktadır.

İÇİNDEKİLER : Uçucu yağ, sabit yağ, şeker,A vitamini, karotin ve rezin içerir.

Ginseng Yağı Ve Faydaları

İÇİNDEKİLER: Glikozitler, saponinler ve D vitamini içerir.

FAYDALARI: Kalbi kuvvetlendirici,gençliği muhafaza edici ve cinsel gücü arttırıcıdır.Yorgunluğu ve iktidarsızlığı giderici özelliği vardır.Şeker hastalığında faydalıdır. Damar açıcıdır.Ateşi düşürür.Akçiğer ve kalbi koruyucudur.

KULLANIM ŞEKLİ : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.

Yiyeceklerimizin vitaminini nasıl koruyabiliriz?

Yediğimiz besinlerden farklı vitaminler alırız ve bu vitaminler bizim sağlıklı yaşamamızı sağlar. Peki bu besinleri yerken o vitaminleri alabiliyormuyuz? Hayır. Çünkü bazı besinleri çiğ yiyerek, bazılarını pişirerek, bazılarının kabuklarıyla yiyerek vb. yöntemlerle almamız gerekiyor. Bunları bilmezsek o besinde bulunan vitaminden yararlanamamış oluruz.

İşte yiyeceklerdeki vitaminleri korumak için birkaç ipucu:

1. Aşırı pişirmeyin.
2. Sebzeleri haşlarken suda çözünen vitaminlerin önemli miktarı haşlama suyuna karışır. Bu suyu atmayın, çorbalarda veya yemeklerinizde kullanın. Sebze ve meyveleri çok az suyla haşlayın.
3. Kızartmak ve fırında pişirmek, vitaminlerin neredeyse tamamen yok olmasına yol açar.
4. Sebze ve meyvelerin vitamin içeriğinden maksimum şekilde yararlanmak için en doğru yöntem, çiğ veya buharda az pişirerek yemektir.

Anket

Sitemizle nasil tanistiniz?:

Son yorumlar

İçeriği paylaş